Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Räntor, valuta, priser och kurser

Aktieanalys

Kvinna förklarar något för sina kollegor på en tavla med post-it-lappar

Analyser hjälper dig hitta intressanta bolag att investera i beroende på konjunkturläge och andra faktorer i bolagets omvärld. De ger även bättre förutsättningar för att nå god avkastning för dig som vill förvalta ditt kapital i aktiemarknaden.

I samarbete med Kepler Cheuvreux får du tillgång till ett brett utbud av svenska, baltiska och andra nordiska börsbolag. Analytikerna tolkar, bedömer och paketerar stora mängder information för att du enkelt ska kunna ta del av den i din egen investeringsprocess.

Aktiellt

Aktiellt är en webbtidning med dagliga analyser och artiklar. Till Aktiellt

För att kunna läsa aktieanalyser i Aktiellt behöver du vara i inloggat läge. I internetbanken väljer du Värdepapperstjänsten under Spara/Placera i menyn och sen ”Artiklar och analyser”. I appen väljer du ”Spara och placera” och sen nyheter i nedre högra hörnet och du loggar enkelt in med mobilt bank-id.

Analyser du kan ta del av i Aktiellt

  • Morgonrådet är ett dagligt nyhetsbrev med bolagsanalyser och marknadskommentarer som uppdateras vid 9-tiden.
  • Swedbank Fokusportfölj är en aktieprodukt som består av de 12–16 aktier som vi anser har bäst avkastningspotential under de kommande 6–12 månaderna. Ges ut varannan vecka.
  • Swedbank Sektorfavoriter är en rankinglista där de aktier som för stunden anses vara bäst i varje sektor väljs ut. Ges ut varannan vecka.
  • Swedbank Trading är en mer kortsiktig produkt som letar kortsiktiga affärsmöjligheter där risk/avkastnings-kvoten bedöms vara fördelaktig. Ges ut på dynamisk basis och uppdateras varje vecka.
  • Teknisk analys OMX30 ger en vy på indexet OMXS30 baserat på teknisk analys. Ges ut en gång i veckan.

Ditt bankkontor hjälper dig att få tillgång till de analyser som passar dig bäst. De kan även förmedla en kontakt med bankens specialister.