Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Räntor, valuta, priser och kurser

Lyckosamt företagsskifte – framtidens lantbruk

Här träffar du Pehr Hansson, en mjölkbonde vars döttrar inte vill ta över gården, och som nu har skapat ett bolag tillsammans med en yngre anställd, Magnus Swedman. Tillsammans driver de Svesgård utanför Kungsbacka. Filmen bjuder på reflektioner och goda råd till dig som står inför ett företagsskifte.

Filmen är framtagen av Swedbank och sparbankerna tillsammans med LRF Konsult. I filmen möter du också Ulf Möller, rådgivare på Swedbank och Maria Rommerud, jurist på LRF Konsult.

Medverkande i filmen:

Ulf Möller är Skogs & Lantbruksansvarig i Region Väst

Är utbildad Lantmästare och har arbetat tidigare inom Svenska Foder och Lantmännen och drivit eget foderföretag. Uppvuxen i Enköping och har arbetat praktiskt inom lantbruket med mjölk, grisar och växtodling. Har även varit verksam inom skogsproduktion. Intresserad av mat och hur den produceras på ett hållbart och etiskt bra sätt.

Maria Rommerud arbetar som jurist på LRF Konsult

Förutom det dagliga kundarbetet på kontoret i Örebro så arbetar hon mycket med utbildning i frågor avseende generationsskifte och familjejuridik. Maria är född och uppvuxen på Gotland men lämnade ön för studier på fastlandet 1999. 2004 återvände hon till Gotland för att arbeta på LRF Konsult med inriktning generationsskiftesfrågor.

Prenumerera

Prenumerera i ett annat program (RSS)

Idéer och frågor

Har du idéer eller frågor efter att ha sett filmen?