Kränkningar och falska profiler på internet

I spåren av att vi använder sociala medier dyker också trista saker som kränkningar upp där. Många som drabbas är barn och unga som får uppleva att bilder och filmer sprids utan deras vetskap samt se sina namn på falska profiler i olika sociala medier. Detta kan vara jobbigt, krångligt och ibland dyrt att ta hand om på egen hand. 

Det här hjälper Näthjälpen till med

Tenerity, som Swedbank och Sparbankerna samarbetar med, arbetar på uppdrag av dig och behöver därför information om vad du vill ha hjälp med. De kan även behöva en fullmakt från dig för att driva ditt ärende.

Näthjälpen hjälper dig att arbeta för att det oönskade materialet ska tas bort. En förutsättning för detta arbete är att det innehåll du vill att de tar bort strider mot webbplatsen användarvillkor och/eller inte är tillåtet enligt svensk lag. Näthjälpen informerar dig löpande hur arbetet går och berättar även för dig hur du kan göra för att minska risken för att du drabbas i framtiden.

Du kan även använda Näthjälpen för att få råd om internet och hur du kan anpassa dina inställningar i sociala medier. Du är välkommen att ringa Näthjälpen på 0770-45 72 06. De har öppet dygnet runt, med kvalificerade handläggare på plats måndag till fredag 09.00-17.00.