Vad letar du efter?
Vad letar du efter?
Meny
Våra privattjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Räntor, priser och kurser

De vanligaste frågorna

 1. Vilka mobiler fungerar med Sparbanken plånbok?

  För att betala i butik med Sparbanken plånbok behöver du ha en Android-telefon. För att använda plånboken för att ansluta till Apple Pay behöver du ha en Apple-enhet. Masterpass fungerar med både en Android- och Apple-enhet.

 2. Vilka kort går att använda med Sparbanken plånbok?

  För att kunna använda Sparbanken plånbok i både butik och på nätet behöver du ha ett bankkort Mastercard eller något av våra betal- och kreditkort Mastercard. Du kan även lägga till Bankkort Maestro och kort utgivna av andra banker för betalning med Masterpass på nätet

 3. Är det säkert att betala med Sparbanken plånbok?

  Sparbanken plånbok är säkert att använda. När du ansluter dina kort till plånboken sparas inte de riktiga kortnumren i mobilen. För varje kort skapas ett digitalt kortnummer kopplat till mobilen. Detta innebär att butiken endast får det digitala kortnumret vid köptillfället. Vid betalning verifierar du dig med fingeravtryck eller låskod till mobilen. Säkerställ att du är ensam användare av mobilen så att ingen annan har tillgång till din plånbok. Om fingeravtryck läggs till/ändras eller mobilens låskod ändras, måste du identifiera dig med Mobilt BankID igen nästa gång du använder plånboken.

 4. Hur betalar jag med Sparbanken plånbok?

  Om du har en Android-telefon kan du betala med Sparbanken plånbok i både butik och på nätet.

  I butik betalar du genom att öppna plånboken och sedan välja det kort du vill betala med. Vid betalning verifierar du dig med fingeravtryck eller låskoden till mobilen. Därefter blippar du din mobil mot terminalen, där symbolen för kontaktlösa betalningar visas. För att kunna betala i butik med plånboken behöver du ha en Android-enhet och ett kort utgivet av Swedbank eller sparbankerna.  

  På nätet handlar du säkert med Masterpass**. Klicka på Masterpass vid utcheckningen hos de butiker som stödjer tjänsten. Du väljer sedan det kort och den adress som du vill använda vid köpet. Därefter bekräftas kort- och leveransadress och köpet är genomfört. Du kan välja att betala med ditt bankkort Mastercard, bankkort Maestro eller med ett kort utgivet av annan bank.

*Bankkort Mastercard och betal- och kreditkorten kan anslutas till Swedbank plånbok. 

**Masterpass är en digital plånbokstjänst som förenklar för konsumenter vid betalning på nätet.