Vad letar du efter?
Vad letar du efter?
Meny
Våra privattjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Räntor, priser och kurser

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar om att handla med kort på nätet.

 • Du kommer att uppmanas att använda Mobilt BankID eller lösenord och SMS när du handlar i en internetbutik som är ansluten till Mastercard Identity Check. Alla internetbutiker är i nuläget inte anslutna så i vissa fall kommer du inte att få möjlighet att bekräfta ditt köp. Titta på internetbutikens hemsida efter loggan för Mastercard Identity Check.

   

  Att tänka på vid prenumerationstjänster

  Ditt kort behöver vara öppet för internetköp vid den första betalningen när prenumerationen inleds.

  Därefter kan du ha ditt kort stängt för internetköp om du vill. De återkommande betalningarna kommer fortsätta att dras ifrån ditt konto om butiken skickar betalningarna som en prenumerationsbetalning.

 • I nuläget kan du öppna nedanstående kort för internetköp:

  Bankkort Mastercard
  Bankkort Mastercard ung
  Bankkort Maestro
  Betal- och kreditkort Mastercard
  Betal- och kreditkort Mastercard Guld
  Betal- och kreditkort Mastercard Platinum


  En förutsättning för att kunna använda dina kort på nätet är att du öppnar de för internetköp i internetbanken. För att kunna göra det behöver du ha tillgång till internetbanken privat med Mobilt BankID eller säkerhetsdosa. För att ha internetbanken Privat behöver du vara minst 18 år gammal.

   

  Är du vårdnadshavare till ett barn som är under 18 år och har ett Mastercard ung, öppnar och stänger du enkelt ditt barns kort för internetköp i din internetbank:

  1. Logga in i internetbanken.
  2. Klicka på Övriga tjänster.
  3. Klicka på Barns tjänster.

 • Ja, du får en bekräftelse på att kortet är öppet för internetköp i samband med att du öppnar det i internetbanken. I vissa fall kan en fördröjning förekomma, trots att du fått en bekräftelse. Om du inte kan handla direkt efter att du öppnat kortet för internetköp kan du behöva vänta en stund och försöka igen med att betala.

 • Ja, du kan använda ditt kort i butiker som inte är anslutna om du har öppnat ditt kort för internetköp i internetbanken.

 • Har du inte möjlighet att använda dig av Mobilt BankID kan du istället bekräfta dina köp på internet med lösenord och SMS. Du väljer ett lösenord och ansluter ditt mobilnummer i internetbanken. Du kan bara ansluta svenska mobilnummer.