Vad letar du efter?
Vad letar du efter?
Meny
Om oss
Kontakt och öppettider

Stöd från regeringen till dig som företagare

Här kan du läsa om de åtgärder som regeringen tagit fram för att hjälpa företagare. Du kan enkelt räkna ut hur åtgärderna skulle påverka företagets ekonomi med hjälp av våra beräkningsverktyg. 

 • Likviditetsförstärkning

  Regeringens åtgärder för dig som behöver förbättra likviditeten i företaget.

  Likviditetsförstärkning

 • Stöd för korttidsarbete

  Stödet mellan december 2020 och juni 2021 kan du söka 4 månader tillbaka i tiden, det innebär att sista dag att söka stöd för juni är 31 oktober.

  Stödet för juli, augusti och september kan du söka i november.

  Från och med 1 oktober gäller permanent lag för stöd vid korttidsarbete, inklusive ett karenskrav.

  Korttidsarbete (korttidspermittering)

 • Omställningsstöd och omsättningsstöd

  För augusti är ansökan öppen till den 8 oktober 2021. Ansökan för september 2021 är öppen 1-29 oktober 2021. Ansökan för tidigare perioder är stängd.

  Ansökan om omsättningsstöd för enskild näringsidkare samt för handels- och kommanditbolag perioden juli-september 2021 är öppen 1 oktober - 30 november 2021. Ansökan för tidigare perioder är stängd.

  Omställnings- och omsättningsstöd

 • Hyresstöd

  Läs om villkor för företagare för att få hyresstöd. 

  Hyresstöd (regeringen.se)

 • Evenemangsstöd

  Stödet går att söka till och med 31 december 2021 och avser evenemang som planerats under juni-december 2021, men som inte kan genomföras eller i stor utsträckning måste begränsas i till följd av covid-19. Evenemanget ska rikta sig till minst 250 deltagare. För stöd vid idrottsevenemang gäller att det ska vara utanför idrottsrörelsens ordinarie tränings- eller tävlingsverksamhet, exempelvis motionslopp och cuper.

  Stöd kan ges för kostnader som är direkt nödvändiga för det specifika evenemanget och som har uppkommit efter den 1 januari 2021.

  Evenemangsstöd (regeringen.se)

  Så söker du stödet (skatteverket.se)

 • Marknadsföring för företaget vid a-kassa

  Mellan den 1 juni och 31 december 2021 är det tillåtet för företagare att samtidigt som man tar ut a-kassa göra marknadsföringsinsatser som till exempel kontakt med kunder och leverantörer eller uppdatera företagets webbplats och sociala medier. Detta får man dock endast göra syftet med dessa åtgärder är att senare kunna återuppta verksamheten.

  Läs mer på regeringen.se

 • Statligt lån för återbetalning till resenärer för inställda ombokningsresor

  Fram till den 31 augusti 2021 kunde arrangörer eller återförsäljare av paketresor ansöka om ett statligt lån för att betala tillbaka pengar till paketresenärer för avbeställda eller inställda ombokningsresor. Om du ansökt går det att komplettera ansökan efter det datumet men inte lämna in en ny ansökan

  Lär mer på kammarkollegiet.se